Asiakastarina: Heikki Skyttä

21.9.2021

Asiakastarinoiden sarjamme jatkuu Heikin tarinalla. Ennen viime syksyä hän oli kuluttanut 20 vuotta pääosin toimistohommissa istuen ja oli jo koulu- ja opiskeluaikaan tehnyt liikunnan välttelystä jopa oman taiteenlajinsa. CrossFit oli hänelle tuttu kavereiden somepäivityksistä ja 2019 Pieksäjäisistä. ”Pieksäjäisiä seurailtuani totesin, että onpahan hullua hommaa – miten hitossa joku moista harrastaa vapaaehtoisesti?”

“Kesällä 2020 tuli vastaan mainos huonokuntoisten peruskurssista. Se kuulosti mahdollisuuksien rajoissa olevalle ja lajia harrastavat kaverit yllytti mukaan. Ilmoittauduin ja sain raahattua itseni kynnyksen yli elokuun alussa 2020. Osallistumispäätös ei ollut helppo, mutta sitä ei ole tarvinut katua. Vuosi on pitänyt sisällään todella paljon hienoja hetkiä harrastuksen parissa ja tarjoillut odottamattomia onnistumisia ja
saavutuksia. Viime talven juoksuohjelma oli itsensä
ylittämistä kerta toisensa jälkeen, samoin keväällä Openeihin osallistuminen ja Foundations-sarjassa napsahtanut odottamattoman hyvä sijoitus. Toki paljon muitakin onnistumisia on matkan varrelle mahtunut, isompia ja pienempiä.”

Heikin on saanut pysymään mukana onnistumiset: “kun pystyy voittamaan itsensä ja huomaa, että kehitystä eri osa-alueilla tapahtuu, kun jaksaa käydä wodeissa. Salilta löytyy todella huikeita tyyppejä, yhteishenki on hyvä ja kannustava.” Vuoden aikana Heikki kokee peruskuntonsa kohentuneen roimasti, hän jaksaa harrastaa ja tehdä arjessa paljon enemmän asioita kuin aiemmin. “Myös ylimääräisiä kiloja on karissut ihan reilusti ja sitä on riittänyt kuntoa ja energiaa myös maastopyöräilyn harrastamiseen.”

Heikin suosikkeja ovat treenit, joissa voi haastaa itseään ja huomaa kehitystä tapahtuvan. ”Treeneistä kivoimpia lienevät erilaiset pari- ja joukkuewodit.” Parasta salillamme on Heikin mukaan erittäin hyvä yhteishenki, kannustus ja toistensa tukeminen – ja myös haastaminen. “Salilla puitteet ovat huippuluokkaa ja kaikesta näkee, että toimintaan on panostettu ei vain liiketoimintamielessä vaan suurella sydämellä. Treenien ohjelmointi on todella toimivaa ja valmennus on ammattitaitoista. Lajissa parasta on monipuolisuus ja treenien vaihtelevuus.”