Aloittaminen

Mitä on CrossFit?

CrossFit on monipuolisesti kehon fyysisiä ominaisuuksia kehittävä harjoittelumuoto. CrossFit harjoittelussa on tarkoitus käyttää ihmisen luonnollisia liikeratoja ja koko kehoa kuormittavia liikkeitä. Yhdellä liikkeellä pyritään vaikuttamaan mahdollisimman suureen osaan kehoa, eikä vain yksittäisiin lihaksiin tai lihasryhmiin. Näin ollen CrossFit -harjoittelu vastaa paremmin arjen tarpeita, kuin tavallinen kuntosaliharjoittelu. CrossFit sopii kaikille, sillä liikkeet sovelletaan jokaiselle henkilökohtaisesti sopiviksi!

Miksi aloittaa?

CrossFitin tavoitteena on parantaa ihmisten kuntoa ja jaksamista niin fyysisestä, psyykkisestä kuin sosiaalistakin näkökulmasta. Tavoitetta kohti mennään kehittämällä tasaisesti harrastajan kymmentä eri fyysistä ominaisuutta, kunkin harrastajan oma lähtötaso huomioiden. Nämä ominaisuudet ovat hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys, kestovoima, maksimivoima, nopeusvoima, nopeus, liikkuvuus, koordinaatio, ketteryys, tasapaino sekä tarkkuus. Sosiaalisesta näkökulmasta salin yhteisö on oleellisessa asemassa – kaikki ovat tervetulleita omana itsenään.

Miten aloitan?

Päästäkseen mukaan treenaamaan, tulee ensin käydä OnRamp-, Foundations- tai Huonokuntoisten peruskurssi. Kursseilla tutustutaan CrossFit-harjoittelun perusteisiin ja liiketekniikoihin.

OnRamp-peruskurssilta saat hyvän pohjan CrossFit -harjoittelun aloittamiseen ja tehoa liikuntaharrastukseesi. Kurssi kestää neljä viikkoa ja sitä on kaksi kertaa viikossa (maanantaisin ja torstaisin klo 17.00-18.00). Lisäksi kurssiin sisältyy sunnuntain kehonhuoltotunti klo 17.00-18.00.

Foundations on puolestaan viikonlopun intensiivikurssi (lauantaisin klo 13-17 ja sunnuntaisin klo 9-13). Foundationsin hintaan sisältyy kyseisen tai seuraavan kuukauden jäsenyys eli vapaa osallistuminen kaikille ohjatuille WODeille.

Huonokuntoisten peruskurssi on kestää neljä viikkoa ja sisältää kaksi kurssikertaa viikossa sekä viikoittaisen kehonhuoltotunnin. Tämä kurssi on erittäin matalan kynnyksen peruskurssi. Kurssi sisältää myös seuraavan kuukauden jäsenyyden.

Tulevat kurssit

Viikonlopun Foundations peruskurssi 25.-26.5.2024 TOUKOKUU

Hinta: 148.00€ | Paikkoja vapaana: 8 Ilmoittaudu

Käytännön asioita aloittajalle

Keräsimme sinulle listan asioista, jotka helpottaa ilmoittautumista ja ensimmäiselle tunnille saapumista.

Peruskurssi

Varsinaisille tunneille eli WODeihin osallistuaksesi tai omatoimitreeneihin tullaksesi tulee ensin käydä peruskurssi eli joko OnRamp, Foundations tai Huonokuntoisten peruskurssi. Katso tulevat kurssit ja ilmoittaudu.

WOD

WOD eli workout of the day on etukäteen ohjelmoitu ohjattu tunti. Kullekin päivälle on oma WODinsa poislukien torstait ja sunnuntait, jolloin ohjelmoinnissa on lepopäivä ja silloin on mahdollisuus myös tehdä ohjattuna aiempien päivien WODeja. WODit ovat sisällöltään vaihtelevia ja sama treeni toistuu harvoin tai ei ollenkaan. WODeissa pyritään kehittämään monipuolisesti kaikkia lajin osa-alueita taidoista ja tekniikoista voimaan, nopeudesta kestävyyteen ja ketteryyteen. Kaikkia WODeja voidaan skaalata eli muokata kullekin liikkujalle sopivaksi, joten kaikki tunnit sopivat kaikentasoisille liikkujille.

Mobility

Mobility on ohjattu kehonhuoltoon ja liikkuvuuden parantamiseen pohjautuva tunti. Mobility-tunteja on torstaisin klo 6.30 sekä sunnuntaisin klo 17.

Painonnoston tekniikkatunti

Painonnoston tekniikkatunneilla hiotaan tunnin nimen mukaisesti painonnosto-liikkeiden eli tempauksen, rinnallevedon ja ylöstyönnön tekniikoita. Tunteja on lauantaisin klo 11 ja 12 ja ne sopivat sisällöltään kaikille aloittelijoista konkareihin.

WODconnect

WODconnect on järjestelmä, jonka kautta ilmoittaudutaan peruskursseille, WODeihin sekä omatoimitreeneihin. Päivän treeni tulee näkyviin järjestelmään aina vuorokauden vaihtuessa. Järjestelmässä voit lisäksi pitää treenipäiväkirjaa ja seurata kehitystäsi. Myös laskutus toimii WODconnectin kautta.

Vaatetus ja tarvikkeet

Harrastuksen aloittamiseen riittää normaali, sisäliikuntaan sopiva varustus eli liikkumiseen sopivat vaatteet ja sisäliikuntakengät sekä juomapullo.

Salille saapuminen

CrossFit Pieksämäki sijaitsee Bovallius-palveluiden kiinteistössä osoitteessa Hallipussi 1, 76100 Pieksämäki. Kaikki parkkipaikalla olevat paikat ovat asiakkaidemme käytössä, vaikka osa onkin tolppapaikkoja. Pääovesta saapumisen jälkeen oikealta löytyvät niin naisten kuin miestenkin pukuhuoneet, vessat ja suihkut. Pukuhuoneista löytyy lukollisia kaappeja, joihin voi jättää tavaroitaan. Jätäthän ulkovaatteesi jo pukuhuoneeseen. Itse sali löytyy pääoven jatkeena olevan punaisen välioven jälkeen oikealta. Salin ovet on merkitty logoillamme, joten oikeat ovet löytyvät varmasti.

Saapumisohjeet videona

Lastenhoito

Salin tilojen yhteydessä on lapsille oma leikkihuone, jossa on erilaisia liikunnallisia välineitä, kirjoja, legoja ym. Tila on käytössä aina salin ollessa auki. Maanantaisin ja keskiviikkoisin leikkihuoneessa on paikalla lastenhoitaja klo 17-19. Lastenhoito on asiakkaillemme maksutonta, eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen.