Asiakastarina: Lotta Reunanen

3.12.2021

Uuden, kuntoutumiseen liittyvän ja yhdessä FysioCenterin kanssa toteutettavan tarinasarjan korkkaa Lotta Reunanen. Lotalla on vuosien tausta lentopallon parissa ennen CrossFitiin siirtymistä.

Viime tammikuussa Unbrokenin karsintoihin valmistautuessa Lotan akillesjänne repesi
jostakin mystisestä syystä. Jänne leikattiin parin viikon sisällä tapahtuneesta ja lääkärin
annettua luvan alkoi ahkera kuntoutus FysioCenterin Teron kanssa. Lotta kävi alkuun kerran viikossa Teron luona fysioterapiassa ja myöhemmin fysioterapiakäyntien väliä pidennettiin.

Lotta ei jäänyt laakereilleen makaamaan, vaikka vamma harmittikin. Hän teki tunnollisesti joka toinen päivä kotijumppaa jalalle Teron ohjeiden mukaan. CrossFitin osalta tämä oli hyvä aika kehittää ylävartalon voimaa ja tätä Lotta tekikin joka toinen päivä. Ohjelmassa oli mm. erilaisia punnerruksia ja leukoja.

Teron myös oli avainasemassa siinä, mitä lajinomaisia liikkeitä voidaan milloinkin ottaa
takaisin valikoimaan. Esimerkiksi kyykkyjen osalta Lotta aloitti ensin ilmakyykyillä miesten boksille ja siitä hiljalleen sai kyykätä alemmas ja lopulta myös kyykätä painojen kanssa. Askel kerrallaan siis edettiin.

Lääkäreiden mukaan Lotta kuntoutui odotuksia nopeammin ja kesäkuussa hän pystyi treenaamaan jo lähes normaalisti. Lotta havaitsi yläkropan voimakuurin näkyvän hyvin mm. muscle up kapasiteetin kasvuna. Elokuussa Lotta oli jo kisa-areenalla Hakunila Battlessa ja nyt treeneissä on täysi höyry päällä kohti seuraavia tavoitteita.