Asiakastarina: Oili Jäppinen

22.7.2021

Asiakastarinoiden sarja jatkuu Oili Jäppisen tarinalla. Hän on käynyt salillamme tammikuusta 2019. Oili oli aiemmin seuraillut somessa tuttavien päivityksiä lajin parista ja käynyt vähän vakoilemassa salin sivujakin, mutta kynnys lähteä mukaan oli ollut liian korkea. 2018 vuoden lopussa hän huomasi Facebookissa peruskurssitarjouksen ja tarttui siihen saman tien. Oili kaipasi elämäänsä erilaisia hyvinvointia tukevia asioita ja hetki tuntui oikealta.

Oili koukuttui heti hyvänolon tunteeseen, johon hän pääsi kiinni jo alkutaipaleella. “Vaikka lähdin melko nollista, en kokenut olevani ”väärässä” paikassa, vaan porukassa, jossa saa
tehdä omalla tasollaan ja omaa kehitystään seuraten. Olen harrastanut monenlaista liikuntaa,
mutta aiemmin olen karsastanut paikkoja ja lajeja, joissa on paljon porukkaa. Olen kokenut vapauttavaksi sen, että voi tulla paikkaan, jossa voi olla tai olla olematta sosiaalinen.”

Oilin mukaan valmentajat ja treenikaverit ovat loistavia, samoin koko salin atmosfääri musiikkivehkeineen ja discovaloineen. Spesiaaliwodit piristävät välillä. “Tällä salilla voi keskittyä täysillä tekemiseen ja oman liikkeensä tuntemiseen – peilittömyys sopii minulle. Treenit ovat monipuolisia ja päivän treenin ajankohdan voi joustavasti valita hurjan monesta vaihtoehdosta. Toki treenin aikainen yksilöllinen ohjaus ja palaute on myös tärkeää, sekä fyysisen että henkisen kehittymisen kannalta.”

Oilin suosikkeja ovat painonnosto sekä thrusterit ja seinäpallonheitot. “Vähemmän tykkään liikkeistä, joissa kehonpaino ja taidot lyövät kapuloita rattaisiin, esim. rekkitankoliikkeet ja juoksu.”

Oili kertoo saaneensa sitä tukea hyvinvoinnille, jota hän alunperin etsikin. “Elämässä moni asia on loksahtanut uomilleen, kun olen saanut liikunnan kautta ja hyvässä seurassa houkuteltua sekä fyysiset että henkiset voimat pintaan. Olen oppinut, että olen monessa asiassa vahvempi kuin olisin uskonutkaan. Laji on opettanut sietämään myös keskeneräisyyttä – kaikessa ei tarvitse olla täydellinen. Olen oppinut kuuntelemaan ja kunnioittamaan kehoani. Samalla on kadonnut ylimääräistä painolastia useamman vaatekoon verran ja elämääni on tullut paljon uusia, ihania ihmisiä.”