Asiakastarina: Olli Sipinen

23.8.2021
Asiakastarinoiden sarja jatkuu Olli Sipisen tarinalla. Olli aloitti CrossFitin jo silloin, kun Ville ja Timo aukaisivat salin. ”Hirveästi sen enempää ajattelematta ja lajista tietämättä ilmottauduin peruskurssille.”

”Muistan, kun aloittaessa salilla käymisen liikkuvuuteni oli nolla. Pari ensimmäistä kuukautta taisi mennä, että sain tehtyä edes ilmakyykyn. Mukana lajissa on saanut pysymään sen monipuolisuus ja itsensä kehittäminen joka osa-alueella. En jaksaisi kuukaudesta tai vuodesta toiseen tehdä samaa saliohjelmaa tai juosta samaa lenkkiä. Myös salin ilmapiirillä ja ohjaajilla on ollut vaikutusta, että olen pysynyt lajin parissa. Salille oven avaaminen on melkein kuin avaisi kotioven.”

Yksilövalmennuksen Olli aloitti viime tammikuussa, kun kaikki muut harrastukset olivat tauolla. ”Aluksi ajattelin, että treenataan tämä kevät näin ja mietitään kesällä jatkoa. No parin kk jälkeen olikin jo aika selvä, että tästä voisi tehdä pitemmänkin matkan. Reilun puolen vuoden aikana kehitys on mennyt valtavasti eteenpäin joka osa-alueella. Vaikka painot on nousseet tangossa isommiksi, niin teknisesti ne tuntuvat paljon helpommilta kuin aiemmin. Parasta yksilövalmennuksessa on ollut myös se, että on saanut joka viikko valmiin treeniohjelman ja ajat. Ei ole tarvinnut miettiä, millon treenaa ja mitä. Liikkuvuus on myös parantunut huimasti. Näistä kaikista iso kiitos kuuluu Jennille.”

Salissa parasta on Ollin mukaan sen yhteisöllisyys. ”Tämä on ihan eri tasolla, kun vertaa normaaleihin kuntosaleihin. Täällä ihmiset tervehtivät toisiaan ja vaihtavat kuulumisiaan ja ovat iloisia toisten onnistumisista. Ohjaajat ovat huipputasoa ja hienoa on ollut saada alusta asti katsoa, miten hekin ovat kehittyneet ohjaajina. Nykyään tuleekin kaikilta koutseilta hyviä neuvoja tekniikan korjaamiseen.”

Ollin suosikit ja inhokit vaihtuvat ihan sen mukaan mikä kulkee ja mikä ei. Usein hankalampi liike sen treenaamisen jälkeen alkaakin kulkea ja siitä tulee uusi suosikki. Tällä hetkellä inhokkeja ovat hyppynaru ja lepopäivät vapaapäivänä. ”Crossfitin suhteen en ole ikinä asettanut mitään tavoitteita. On vaan matka, joka toivot kestävän vielä 40 vuotta.”