Asiakastarina: Pirkko Pätynen

4.5.2021

Asiakastarinoissa tänään ääneen pääsee valloittava Pirkko Pätynen. Hän tajusi 50-vuotiaana, että kestävyys- ja lihaskunnon ylläpitoon ja parantamiseen ei enää riitä kuntojumppa, kävely ja hiihto. Pirkko aloitti kuntosalilla käymisen fysioterapeutin innostamana ja sai sieltä apua niska- ja hartiavaivoihinsa. Kuusikymppisenä hän alkoi miettiä, että kuntosaliharjoittelun tulisi olla henkilökohtaisesta ohjelmasta huolimatta haasteellisempaa ja treenissä pitäisi tulla kunnolla hiki. “Päästin itseni liian helpolla.”

Pirkko sai Villeltä kipinän tulla tutustumaan CrossFit-salin mahdollisuuksiin. Peruskurssin hän kävi toukokuussa 2017, mutta vakituista kävijää hänestä ei vielä silloin tullut. Pirkon mies innostui lähtemään peruskurssille alkuvuonna 2018 ja niin CrossFitista tuli heille yhteinen harrastus.

Pirkon on saanut pysymään mukana mahdollisuus monipuolisiin harjoitteisiin: “Aina löytyy vaihtoehdot tehdä treeniä oman kunnon ja jaksamisen mukaan. Ohjaajat ovat innostavia ja kannustavia. Oman lihas- ja kestävyyskunnon vahvistumisen huomaa, ja niska-hartiavaivat pysyvät poissa. CrossFit-harjoittelu sopii hyvin eri-ikäisille ja erikuntoisille.”

Pirkko kokeekin saavansa lajilta fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia sekä iloista mieltä. “CrossFitissa tykkään siitä, kun liikkeiden voima otetaan omasta kehosta, ei kuntosalilaitteen avustamana. Kehonhuoltotunnit ovat hyödyllisiä ja myös niissä käyn säännöllisesti.” Hän pitää erityisesti amrap- ja ergotreeneistä. Pirkko yrittää osallistua monenlaisiin treeneihin, “painonnostoon kyllä harvoin ja silloin valitsen helpoimmat vaihtoehdot maastavedon ja penkkipunnerruksen.”

CrossFit Pieksämäessä on Pirkon mukaan parasta “salin erittäin monipuolinen toiminta ja ohjaajat ovat päteviä ammattilaisia”. Hän kokee, että salilla on rento, yhteisöllinen ilmapiiri. “Ohjaajien ja treenikavereiden tsemppaus antaa puhtia mennä välillä oman mukavuusalueen ulkopuolellekin. Salille on aina mukava tulla ja lähteä hikisenä iloisella mielellä kotiin.”